fbpx

Ablakom Lesz

Felmerülő kérdések és válaszok

Felmerülő kérdések és válaszok

ablak vásárlás

Mennyi időbe telik mire a lakásomba/házamba kerül az általam megrendelt nyílászáró? 

Erre a kérdésre nincs egy általános válasz, amely minden cégre érvényes, de itt röviden leírjuk, hogy mi mit vállalunk, ha nálunk rendelsz ablakot, ajtót, árnyékolót, garázskaput, vagy más terméket.

Fontos megjegyeznünk, hogy a fenti gyártási határidők minden esetben a végleges írásbeli megrendelés alapján elkészült megrendelés visszaigazolás kézhezvételének (ami alapján gyártásba adhatóak a termékek) és az előleg beérkezésének napjától számítanak!

Ez többek között azt jelenti, hogy ha szóban megrendelte, de írásban nem erősítette meg megrendelését, akkor a gyártási határidő nem a szóbeli, hanem az írásbeli megrendelés leadásának (és ez előleg beérkezésének) napjától számít.

Ugyanígy sok esetben előfordult, hogy a Vásárló leadta megrendelését írásban és be is fizette vagy átutalta az előleget, viszont ezt követően még módosított a megrendelésén. Mivel ilyenkor nekünk is változtatnunk kell a gyártási folyamatokon és nyilvánvalóan az alapanyagok beszerzésén is, ezért a határidő ilyen esetben mindig onnét számítódik, amikor a tényleg végleges (azaz a módosított/javított) megrendelés le lett adva és vissza lett igazolva.

Az 50%-os előleg beérkezése pedig kivétel nélkül minden esetben szükséges előfeltétele a termékek gyártásba adásának.

Az előleg fizetése történhet akár banki átutalással, akár banki készpénz befizetéssel, akár szaküzletünkben történő készpénz befizetéssel.

Most pedig beszéljenek a számok:

 • Fehér színű, négyszögletű vagy egyéb alakos (háromszög, trapéz, stb.) műanyag ablakok és ajtók gyártási ideje: 1-2 hét.
 • Standard színű (3-5 leggyakoribb szín), négyszögletű vagy egyéb alakos (háromszög, trapéz, stb.) műanyag ablakok és ajtók gyártási ideje: 2-2.5 hét.
 • Extra színű (közel 40 szín), négyszögletű vagy egyéb alakos (háromszög, trapéz, stb.) műanyag ablakok és ajtók gyártási ideje: 4-10 hét.
 • Kívül alumínium borítású (bármilyen RAL szín), négyszögletű vagy egyéb alakos (háromszög, trapéz, stb.) műanyag ablakok és ajtók gyártási ideje: 4-10 hét.
 • Az íves műanyag ablakok és ajtók gyártási ideje (színtől függetlenül) minden esetben egyedileg van meghatározva, aktuális kapacitáskihasználtság alapján, kb. 3 hét.
 • Festett fa ablakok és ajtók gyártási ideje: 4-7 hét.
 • Kívül alumínium borítású (bármilyen RAL szín), festett fa ablakok és ajtók gyártási ideje: 6-8 hét.
 • Alumínium ablakok, ajtók, portálok, függönyfalak, télikertek gyártási ideje (bármilyen RAL szín): 3-6 hét.
 • Beltéri ajtók (dekorfóliás, CPL laminált, MDF, HDF, festett fa) gyártási ideje: 4 hét.
 • Fehér színű redőnyök, szúnyoghálók, egyéb árnyékolók gyártási ideje: 1-2 hét.
 • Színes redőnyök, szúnyoghálók, egyéb árnyékolók gyártási ideje: 2 hét.
 • Standard méretű tetőablakok szállítási ideje: raktárról vagy néhány munkanapon belül.
 • Garázskapuk, ipari kapuk gyártási ideje: 1-3 hét.
 • Párkányok, könyöklők, szállítási ideje: raktárról vagy 1 héten belül.

Mi biztosítjuk Önt hogy amit vállalunk, be is tartjuk.

Elszállítjuk-e a nyílászárókat? 

A beépítést végző kollégáink elszállítják a bontott ablakokat mivel ez veszélyes hulladéknak számít, így hagyományos konténerbe nem lehet kidobni. Az árajánlatban minden esetben feltüntetjük ennek a költéségét. 

Vállalunk-e helyreállítást a kiszedett nyílászárók után?  Válaszunk, igen! 


Egy ablakcsere utáni kőművesmunka sokszor időszerű, ha a régi ablakot kibontottuk. Ezt célszerű a beépítést követő pár napban elvégezni, hiszen ahhoz, hogy tökéletes legyen a munka több munkafázist kell elvégezni. Sokkal tovább tart ez a munka, mint a nyílászáró csere, mert sok esetben az ablak melletti falat „újra kell építeni”.

Az ablakcsere folyamata és a faljavítás a beépítés helyszínétől is függ.

PANELLAKÁS ABLAKCSERE ESETÉN:

Egy panel lakásban az ablakcsere 1-2 óra alatt elvégezhető, nem omlik le a fal. Esetleg az ablak melletti tapéta sérülhet, tehát nincs szükség utólagos kőműves munkára.

TÉGLAÉPÜLET ESETÉBEN: 


Itt attól függ, hogy milyen a régi nyílászáró. Amíg egy gerébtokos ablak kibontása hamar meg van és valószínűleg kevés a lehulló vakolat.

Egy kapcsolt gerébtokos ablaknál már nagy felületen is sérülhet a fal (többnyire szokott is). Itt van szükség tehát leginkább kőműves segítségére.

MIKOR VAN SZÜKSÉG ABLAKCSERE UTÁN KŐMŰVES MUNKÁRA?

Ha téglaépületben az ajtó vagy ablakcsere után megsérül a fal. Létezik egy olyan ablakbeépítési lehetőség, amikor nem kerül kibontásra a régi tok(bontás nélküli ablakcsere), ekkor nincs is szükség kőműves helyreállító munkára.

További kérdése van? Keressen minket bizalommal!

06 30 362 8748 / info@ablakomlesz.hu

További bejegyzéseink

Kapcsolat

Kérj
ingyenes árajánlatot

Az üzenet küldését követően 24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot

Árajánlatkérés

Kérjen ingyenes árajánlatot, melyet akár 24 órán belül elkészítünk Önnek!

Kérjen ingyenes visszahívást!

A kitöltést követő 24 órában kollégánk felkeresni Önt a megadott elérhetőségén!