fbpx

Ablakom Lesz

Hideg időben ablakcsere?

Hideg időben ablakcsere?

Télen ablakcsere

Akár télen is?

Egy laikus számára nyilvánvaló a válasz, hogy télen nem lehet és nem is szabad ablakot cserélni. Ez azonban egy helytelen válasz!

Teljes nyugalommal cseréltetheti ki az ablakait télen is!

Sokan a már télen esedékes ablakcserével tavaszig várnak, mert úgy gondolják, hogy alacsony a hőmérséklet a beépítéskor használt anyagok száradásához, ezért nem lesz megfelelő a nyílászárók rögzítése, szigetelése.

A másik ok általában, hogy a munkálatok alatt kihűl a lakás és ez jelentősen megnöveli a fűtésszámlánkat.

Hideg időben történő ablakcsere előtt szintén aggodalom, hogy senki nem szeretne ablak nélkül maradni. Mi van, ha nem tudják az összes ablakot kicserélni és éjszakára nyitva marad az ablaknyílás.

Ha a hideg ellenére elvégezzük az ablakcserét, akkor az adott fűtési szezonban már 20-30% megtakarítást csinálnak új műanyag ablakaink.

Jelentősen nő a komfortérzetünk, mivel nincs többé huzat és az új műanyag ablaknak köszönhetően a meleg is a lakáson belül fog maradni.

Megelőzhetjük egy esetleges nyílászáró áremelést, amit a gyárak általában tavasszal alkalmaznak.

Ezek tévhitek!

Mivel a téli időszakban a fűtésen tudjuk a legtöbb energiát megtakarítani, még anyagi szempontból is érdemes lehet télen elvégezni az ablakcserét, ha már a melegebb időszakban elfelejtettük vagy nem volt rá lehetőségünk.

Azt gondoljuk, hogy érdemesebb kibírni egy nap kellemetlenséget, mint egész télen az utcát fűteni.

A télen elvégzett nyílászáró cseréje tulajdonképpen semmiben nem különbözik a nyáritól, mindössze annyi a különbség, hogy ilyenkor speciális, télen is alkalmazható anyagokkal dolgoznak a szakemberek, amik ugyanolyan erősek, tartósak és ugyanolyan jó szigetelést tudnak biztosítani, mint a nyáron használtak. Beépítésnél „télen használatos” PUR habot alkalmaznak. A két PUR hab csak annyiban tér el egymástól, hogy a téli, már alacsonyabb hőmérsékleten is képes a tökéletes tömítésre és rögzítésre.

Az ablakcserét végző szakemberek minden esetben függetlenül az évszaktól, pontosan feltudják mérni, hogy az új műanyag nyílászárók beépítéséhez mennyi munkaidő szükséges, és semmilyen körülmény között nem kerül több ablak kibontásra, mint amennyi beépítésre kerülne.

Nos, amikor az idő hidegre fordul kint, az ablakcserét végző szakemberek szobáról szobára, vagy helyiségről helyiségre haladnak, így semmiképpen nem tud kihűlni az egész lakás. És ha azt nézzük, hogy egy ablakszerkezet kicserélése simán megvan 15 – 20 perc alatt, ami lényegében egy nagyobb szellőztetés ideje, akkor minden ellenérzésünk elszállhat a téli nyílászáró cserével szemben.

Tehát ha véletlenül csak a hideg idő beálltával adódik lehetősége kicseréltetnie az ablakait, de félre is söpörné a gondolatot, azzal az érvvel, hogy ilyenkor már késő, ne tegye! Ősszel és akár télen is gyorsan és nagyobb kényelmetlenségek nélkül kicseréltetheti az ablakait, és már az éppen aktuális fűtési szezonban érzékelheti pénztárcáján a több ezer forintos megtakarításokat. Amikor télen cseréltetjük ki az ablakokat, a változás azonnal érezhető lesz az egész lakásban, komfortosabbá válik és akár 20 – 30%-ot is megspórolhatunk az fűtési kiadásainkon.

Miért nem érdemes tehát halogatni az aktuális nyílászáró cserénket, csak mert tél van?

Mindennek ismeretében bátran ki lehet jelenteni, hogy az ablakcsere télen is elvégezhető, csupán a körülményekhez kell alkalmazkodni. Ha felkészült és tapasztalt szakembereket bízunk meg a munka elvégzésével, az esetben semmilyen félnivalónk nincs. Ezért bátran ajánlható a téli ablakcsere, hiszen ezekben az időszakokban van a legnagyobb szerepe a jól szigetelő nyílászáróknak. Hiba lenne még egy fűtési szezont kihúzni a rosszul záró ablakokkal.

A téli ablakcserétől sem kell félni, a megtakarítás garantált!

További bejegyzéseink

Kapcsolat

Kérj
ingyenes árajánlatot

Az üzenet küldését követően 24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot

Árajánlatkérés

Kérjen ingyenes árajánlatot, melyet akár 24 órán belül elkészítünk Önnek!

Kérjen ingyenes visszahívást!

A kitöltést követő 24 órában kollégánk felkeresni Önt a megadott elérhetőségén!