fbpx

Ablakom Lesz

Hogyan válasszak műanyag ablakot?

Hogyan válasszak műanyag ablakot?

Olvasási idő: 1 perc

Az első építkezés életérzését gyorsan le tudják gyalulni a hidegzuhanyként ható, előre nem látott, vagy tervezett költségek. De egyáltalán nem kell aggódnia, ha Ön a pénzével tudatosan bánó, hosszú távra is gondolkodó építkező, vagy felújító. Ezért rögtön érdemes megjegyeznie, hogy az építési költségek közel 10-15%-át teszik ki az ajtók és az ablakok.

Ha ezt soknak találja, gondoljon arra, hogy a beépítendő nyílászárók nagymértékben befolyásolják majd az új, vagy a felújított családi háza energiaköltségeit, külső megjelenését, komfortos lakhatóságát és nem utolsó sorban az értékállóságát is.

Mennyire számít az ablak márkája?

A köztudatban számos tévhit él az ablak gyártókkal kapcsolatban, elsősorban a műanyag nyílászárók piacán. Sokszor halljuk a vevőktől, amikor megkérdezzük, hogy mit vásárolt, hogy Decco, Kömmerlinget, vagy éppen Salamandert választottak. Ezek mindegyike kétségkívül kiváló márka. Azonban kevesen tudják, hogy valójában egyik cég sem gyárt ablakokat, hanem csak ablakprofilokat.

A nevezett cégek gyártási know-how-t értékesítenek kisebb-nagyobb gyártók részére, így az ablak minősége elsősorban attól függ, hogy a licencet használók mennyire tartják be a gyártási előírásokat. Ezért aztán a gyártó személyétől függően, jelentős különbségek adódhatnak akár ugyanazon márkájú profilból készült nyílászárók között is.

Sokszor beszélünk arról, hogy az ablak minőségének egyik legfontosabb garanciája a megbízható gyártó. A mi esetünkben kétség sem férhet hozzá, több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező gyártói múltról van szó, ahol a vevő elégedettsége és a megbízható garanciális szolgáltatás mindennél előbbre való.

Ráadásul a Katzbeck gyártási rendszere és szigorú minőség-védelmi irányelvei állandó és magas gyártási színvonalat biztosítanak. Ezen felül hosszú garancia idővel garantálják a biztos alkatrész utánpótlást, és a szervizhátteret is.

Fa vagy műanyagot érdemes választani? A következő bejegyzésünkben leírjuk hogy szerintünk mi a jó döntés!

További bejegyzéseink

Kapcsolat

Kérj
ingyenes árajánlatot

Az üzenet küldését követően 24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot

Árajánlatkérés

Kérjen ingyenes árajánlatot, melyet akár 24 órán belül elkészítünk Önnek!

Kérjen ingyenes visszahívást!

A kitöltést követő 24 órában kollégánk felkeresni Önt a megadott elérhetőségén!